Fumul de la staţia Barranca del Muerto a provocat evacuarea a peste 60 de utilizatori. Cei afectaţi au fost deja trataţi de autorităţile sanitareFumul provocat de un scurtcircuit la staţia Barranca del Muerto de pe linia 7 a metroului din Mexico City a provocat intoxicarea a peste 20 de persoane, potrivit autorităţilor, citate de El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de persoane afectate a fost variabil până în prezent. Protecţia Civilă a estimat numărul persoanelor intoxicate la 30, dintre care 15 au fost transportate la spital. La rândul său, primăriţa din Álvaro Obregón, Lía Limón, a precizat că numărul persoanelor afectate de fum este de 24.

După incident, peste 60 de utilizatori au fost evacuaţi din staţie. Niciunul dintre ei nu este în stare gravă. Limón a precizat într-un mesaj pe reţelele sale că incendiul a fost provocat de o explozie în urma unui scurtcircuit la ultimul vagon al metroului. El a spus că sistemul de transport public are nevoie de mai multă finanţare. "Garda Naţională nu este de folos aici. Este nevoie de resurse pentru a întreţine metroul", a criticat primarul, în legătură cu desfăşurarea autorităţii de apărare în aceste facilităţi. Cu toate acestea, directorul general al Sistema de Transporte Colectivo, Guillermo Calderón, a dat vina pentru incident pe calea ferată, nu pe unul dintre trenuri. P

rocuratura Capitalei a deschis deja o anchetă în cazul incidentului care, din nou, a afectat funcţionarea normală a sistemului de transport. În ultimele săptămâni, metroul din Ciudad de Mexico a fost implicat într-o controversă în urma accidentului din 7 ianuarie de pe linia 3 a metroului din Ciudad de Mexico, în urma căruia un student de 18 ani a murit şi 106 persoane au fost rănite. Doar câteva zile mai târziu, un incendiu într-un alt vagon de pe aceeaşi linie a dus la o evacuare în staţia La Raza.

Şefa guvernului, Claudia Sheinbaum, a reacţionat la aceste incidente punând pe mâna Parchetului "cazurile atipice" care apar de câteva luni în serviciile de metrou, considerând că problemele ar putea fi provocate, ca o formă de sabotaj. Luni, Sheinbaum a repetat expresia: "Metroul mă informează că este o situaţie atipică la cablurile de înaltă tensiune". Ca măsură de precauţie şi pentru a evita noi cazuri, Sheinbaum a anunţat mobilizarea a 6.060 de agenţi ai Gărzii Naţionale în instalaţii, care din 12 ianuarie au fost desfăşuraţi în diferite staţii din reţeaua de metrou.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.