Premierul Theresa May le-a cerut britanicilor, într-o scrisoare deschisă, să susţină Acordul privind Brexit, aprobat, duminică, de liderii Uniunii Europene, chiar dacă mulţi politicieni au anunţat că nu o vor face, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul britanic le-a promis cetăţenilor ţării sale un viitor strălucit după ieşirea din Uniunea Europeană, care va avea loc pe 29 martie 2019.

"Când am devenit premierul vostru, Marea Britanie tocmai votase în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană. Chiar din prima zi am ştiut că am o misiune clară, o datorie pe care trebuia să o îndeplinesc în numele vostru: să respect rezultatul referendumului şi să asigur un viitor strălucit ţării noaster prin negocierea unui acord bun cu Uniunea Europeană. Deşi procesul negocierilor a fost unul lung şi complex şi a durat un an şi jumătate, nu am uitat niciodată care este datoria mea. Astăzi, la Bruxelles, vom adopta un acord care este în interesul nostru naţional - unul care va fi bun pentru toţi cetăţenii ţării, indiferent că aţi votat pentru a rămâne sau pentru a ieşi"', a precizat Theresa May în scrisoare.

Theresa May a precizat, în scrisoare, că în urma acestui acord, Marea Britanie va prelua controlul asupra graniţelelor, punând capăt libertăţii de mişcare a oamenilor.

"Vom prelua din nou controlul asupra graniţelor noastre, punând capăt odată pentru totdeauna libertăţii de mişcare a oamenilor. În locul unui sistem al imigraţiei bazat pe locul din care provine o persoană, vom construi unul care să se bazeze pe aptitudinile şi talentele pe care o persoană le poate oferi. Vom putea să cheltuim banii plătiţi de britanici pe taxe pentru priorităţile noastre, cum ar fi cele 394 de milioane de lire sterline suplimentar pe săptămână, bani ce îi vom investi în sistemul britanic de sănătate (NHS)", a mai scrie premierul britanic.

"Şi vom prelua controlul asupra legilor noastre, punând capăt jurisprudenţei Curţii Europene de Justiţie în Marea Britanie. În viitor, legile noastre vor fi făcute, interpretate şi puse în practică de instanţele şi judecătorii noştri", a continuat May.

Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost aprobat, duminică, la Bruxelles, de liderii UE. Documentul trimis de Guvernul britanic a fost votat în mai puţin de o oră de cei 27 de lideri europeni, printre care s-a aflat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.