Venezuela a închis şcolile şi a suspendat activitatea mai multor firme după ce în capitala Caracas şi în alte oraşe importante a continuat pana de curent care a început joi din cauza unei probleme la principala centrală hidroelectrică a ţării sud-americane, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mare parte a Venezuelei este fără electricitate de joi după-amiază din cauza unor probleme la centrala Guri, o pană de curent care a afectat reţeaua de telecomunicaţii şi serviciile de metrou din Caracas.

Preşedintele Nicolas Maduro „a suspendat orele şi ziua de lucru pentru a ajuta eforturile recuperării serviciului electric în ţară”, a scris vicepreşedinta Delcy Rodriguez pe contul său de Twitter.

Curentul s-a întrerupt la Caracas joi, la ora locală 16.50 (22.50, ora României), afectând toate cartierele capitalei şi servicii precum metroul şi semafoarele. Mii de persoane care plecau de la serviciu au fost nevoite să parcurgă kilometri pe jos înapoi acasă.

Pana a afectat şi activităţi pe Aeroportul Internaţional Simon Bolivar, potrivit unor mesaje postate pe reţele de socializare.

Liniile telefonice şi de Internet au fost de asemenea întrerupte brusc, dar şi alimentarea cu apă în imobile, asigurată de pompe electrice.

Întreruperile de curent electric sunt oboşnuite în Venezuela, care se confruntă cu o gravă criză economică, şi sunt cronice în vest. Însă ele sunt mai rare la Caracas, mai ales cele de această amploare.

Vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez a denunţat ”un atac de mare anvergură”, de care a acuzat ”sectoare extrmiste”. Ea l-a catalogat drept ”reporter al crimei” pe senatorul american Marco Rubio, foarte ostil Guvernului chavist.

Rodriguez a dat asigurări că alimentarea cu energie electrică a început să fie relaută în mai multe state din estul Venezuelei.

La rândul său, Juan Guaido, opozantul autoproclamat preşedinte interimar şi recunoscut de aproximativ 50 de ţări, a atribuit pana de curent neglijenţei Guvernului Maduro, pe care-l consideră un ”uzurpator”.

”Haos, îngrijorare, indignare. Această  pană arată ineficienţa uzurpatorului. Renaşterea circuitului electric şi a ţării trec prin sfârşitul uzurpării”, a scris Guaido pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.