Cel mai mare oraş din China, Shanghai, a ordonat majorităţii şcolilor să aibă cursuri online, din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19, în urma relaxării restricţiilor la nivel naţional, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşele şi centrele de îngrijire a copiilor se vor închide, de asemenea, de luni, potrivit biroului pentru educaţie din Shanghai.

Restricţiile au fost atenuate de autorităţile chineze la începutul acestei luni, în urma unui val de proteste care vizează strategia de zero-Covid a Chinei.

Dar relaxarea măsurilor stricte de izolare a dus la îngrijorări tot mai mari cu privire la răspândirea Covid-19 în China.

Schimbările semnificative în sistemele de testare şi de raportare a cazurilor de Covid-19 din ţară au făcut dificil să se ştie cât de răspândit a devenit virusul.

Dar spitalele şi instituţiile medicale au fost supuse unei presiuni din ce în ce mai mari, în toată ţara fiind înfiinţate centre temporare de sănătate şi unităţi de terapie intensivă.

În Shanghai, au fost puse la dispoziţie încă 230.000 de paturi de spital.

Unele şcoli din oraş au oprit deja cursurile în persoană, deoarece profesorii şi personalul sunt bolnavi.

Într-o declaraţie postată sâmbătă pe site-ul chinezesc de socializare WeChat, biroul de educaţie din Shanghai a anunţat că majoritatea grupelor din şcolile primare şi secundare vor trece la învăţarea online de luni.

Elevii şi copiii pentru care nu există aranjamente alternative de îngrijire a copiilor pot aplica pentru a merge la şcoală.

Declaraţia spune că măsurile au fost puse în aplicare pentru a proteja sănătatea profesorilor şi elevilor, în conformitate cu măsurile actuale de prevenire a coronavirusului.

Decizia înseamnă că şcolile din centrul financiar al ţării vor fi închise pentru învăţare personală până la sfârşitul trimestrului, pe 18 ianuarie, când începe vacanţa de Anul Nou Lunar.

Unii utilizatori chinezi de pe reţelele sociale au lăudat decizia, fiind de acord că cel mai bine este ca elevii să rămână acasă.

Alţii s-au plâns de eficacitatea învăţării online, faţă de predarea în persoană şi de eforturile suplimentare puse pe părinţii care lucrează.

După abandonarea strategiei zero-Covid, a avut loc o explozie de cazuri auto-raportate în toată ţara, multe oraşe fiind ciudat de liniştite, deoarece un număr mare de oameni se izolează acasă, fie bolnavi de Covid, fie încercând să evite să se infecteze. Există îngrijorări cu privire la faptul că infrastructura sanitară a Chinei nu este pregătită să facă faţă unei creşteri rapide a pacienţilor - mai ales că Covid se răspândeşte printre vârstnici, mulţi dintre care nu sunt complet vaccinaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.