Actorul şi fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger a îndemnat la finalul unei întâlniri cu preşedintele francez Emmanuel Macron, vineri, să nu se facă din problema modificărilor climatice o miză politicianistă, la trei săptămâni după decizia preşedintelui american Donald Trump de a părăsi Acordul de la Paris, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toată lumea trebuie să coopereze”, a declarat vicepreşedintele R20, o organizaţie implicată în lupta împotriva încălzirii globale, în faţa presei, la Palatul Elysée.

”Este indispensabil să nu se facă din ea o miză politicianistă”, a subliniat fostul guvernator republican.

”Nu există aer de stânga sau de dreapta, respirăm cu toţii acelaşi aer (...). Iată despre ce am discutat, despre modul în care putem să cooperăm, să consolidăm mişcarea ecologică”, a spus el.

După decizia miliardarului republican Donald Trump de a părăsi Acordul de la Paris, pe 1 iunie, Franţa depune eforturi să preia conducerea ofensivei în problema încălzirii globale.

Actorul din Terminatorul, care a criticat decizia preşedintelui american, a venit deja la Paris, la sfârşitul lui aprilie, pentru a semna o convenţie în vederea unei cooperări între R20 şi C40 - un grup de primari angajaţi în lupta împotriva modificărilor climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.