Negocierile care au avut loc la Istanbul la începutul acestei săptămâni au dus la un schimb de prizonieri, vineri, între cele două ţări implicate în conflict, a declarat David Arakhamia, membru al delegaţiei ucrainene, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Datorită acordurilor încheiate în Turcia, astăzi am realizat un schimb de prizonieri de război cu succes”, a transmis Arakhamia pe Telegram.  

”Am reuşit să aducem înapoi 86 dintre militarii noştri, 15 dintre ei - femei. Statul va lupta până la capăt pentru fiecare cetăţean", a adăugat oficialul ucrainean.  

O nouă rusă de negocieri între delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au avut loc, marţi, la Palatul Dolmabahce, biroul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan din Istanbul.  

Liderul turc s-a adresat participanţilor, susţinând că atât preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cât şi preşedintele rus Vladimir Putin sunt ”prieteni valoroşi” şi a făcut apel la încetarea imediată a focului.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.