Militanţii palestinieni au lansat o rachetă spre Israel, iar forţele israeliene au răspuns cu un atac aerian în Fâşia Gaza, a declarat duminică un oficial al armatei israeliene citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu au fost înregistrate victime de nicio parte a graniţei. Poliţia israeliană a spus că racheta lansată din Gaza sâmbătă noapte a avariat o fabrică din oraşul sudic Ashkelon.

Armata israeliană a spus că a răspuns împotriva unor baze militare aparţinând Hamas, gruparea armată islamistă care controlează Gaza.

Martori au declarat că atacurile dinainte de răsărit au lovit Gaza City şi oraşele din sud Rafah şi Khan Younis.

Niciuna dintre grupările militare din Gaza nu a revendicat lansarea rachetei. 

Israelul şi Hamas au susţinut cel mai recent un război în 2014, iar de atunci între cele două au avut loc mai multe schimburi de focuri.

„Organizaţia teroristă Hamas este responsabilă pentru toate evenimentele care au loc în Fâşia Gaza şi care provin de acolo şi va suporta consecinţele pentru activitatea teroristă împotriva civililor israelieni”, a transmis, într-un comunicat, Armata.

Fawzi Barhoum, purtător de cuvânt al Hamas, a învinuit Israelul pentru noul schimb de rachete. „Ocupaţia israeliană este principala responsabilă pentru tot ce se întâmplă în Gaza deoarece continuă să o blocheze şi să comită atacuri. Rezistenţa este doar o acţiune de autoapărare”, a declarat el pentru Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.