Ministrul italian al Agriculturii Francesco Lollobrigida, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai premierului Giorgia Meloni, a provocat un scandal după ce a avertizat împotriva unei ”înlocuiri etnice” a italienilor de către migranţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ne putem resemna la ideea unei înlocuiri etnice. Italienii au mai puţini copii, aşa că hai să-i înlocuim cu alţii. Nu asta e calea de urmat”, a declarat Francesco Lollobrigida, un membru al Partidului Fratelli d'Italia (FdI, neofascist) al lui Giorgia Meloni şi cumnatul acesteia.

Partidul Fratelli d'Italia a obţinut o victorie în alegerile din 2022 promiţând să relanseze rata scăzută a natalităţii Italiei şi să frâneze sosirea migranţilor pe Marea Mediterană.

Cumnatul premierului a făcut aceste declaraţii la un Congres, la Roma, şi au fost condamnate de către partidele din opoziţie.

Secretara Partidului Democrat (PD, centru-stânga) Elly Schlein a condamnat ”declaraţii dezgustătoare” cu ”iz de supremaţia albilor”.

Francesco Lollobrigida a făcut aceste declaraţii în contextul în care preşedintele italian Sergio Mattarella asista la o comemorare în lagărul nazist de externinare Auschwitz, a denunţat ea.

Opoziţia acuză coaliţia lui Giorgia Meloni - din care face parte Liga (extremă dreapta) a lui Matteo Salvini - de alimentarea sentimentelor împotriva migranţilor în Italia.

Aproximativ 32.700 de persoane au sosit pe coastele Italiei de la începutul 2023, de aproape patru ori mai mulţi faţă de cei 8.400 de migranţi în aceeaşi perioadă în 2022.

Această creştere a migraţiei a determinat Guvernul de coaliţie al lui Giorgia Meloni să proclame, săptămâna trecută, o stare de urgenţă pe o perioadă de şase luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.