O învăţătoare din regiunea indiană Uttar Pradesh şi-a pus elevii să lovească un elev musulman, provocând un scandal în India, relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video nedatată o surprinde pe Tripta Tyagi, o învăţătoare la o şcoală publică de la Neha, în districtul Muzaffarnagar, în Uttar Pradesh, cerând unor copii să lovească un copil musulman care plângea ”pentru că nu şi-a terminat sarcina şcolară”.

Învăţătoarea îi ceartă apoi pe elevi pentru că nu l-au lovit mai tare.

”De ce nu-l loviţi mai tare?” întreabă ea, în această înregistrare, în timp ce copilul stă în faţa clasei, iar colegii lui se apropie de el unul câte unul pentru a-l pălmui.

O primă procedură în cadrul unei anchete a poliţiei a fost deschisă, în urma unui val de furie pe reţele de socializare.

Un magistrat din districtul Muzaffarnagar a anunţat că departamentul educaţiei urmează să ia măsuri împotrova şcolii.

India Today scrie că şcoala a fost închisă şi că urmează să se ia măsuri împotriva coducerii şcolii.

Învăţătoarea a încercat să se apere stângaci, în altă înregistrare video, în care spune că, deoarece are deficienţe, nu se putea duce să lovească ea însăşi copilul şi le-a cerut altor copii să o facă.

Ea dă asigurări că fapta sa nu este motivată de nicio prejudecată religioasă.

”Am făcut o greşeală punând copii să-l bată pe elev. Sunt handicapată şi nu mă puteam ridica”, declară Tripta Tyagi.

Ea spune că înregistrarea video a fost trunchiată şi că în ea apare doar o parte din ceea ce a spus.

Tatăl copilului bătut a declarat presei că îşi retrage fiul de la această şcoală.

”Nu-mi voi mai trimite coplilul la această şcoală, iar ei îmi vor da înapoi banii pe care i-am plătit”, dă el asigurări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.