Studenţii unei academii de poliţie din Columbia au avut ideea curioasă de a se îmbrăca în soldaţi nazişti şi SS pentru un "schimb cultural" în semn de omagiu adus Germaniei, stârnind scandal şi scuze publice din partea preşedintelui Ivan Duque.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografiile ceremoniei desfăşurate la o academie de poliţie din sud-vestul ţării au apărut  joi pe un cont oficial de Twitter al poliţiei.

În fotgrafii apar studenţi în uniforme verzi ale Wehrmacht, dintre care unul are şi o mustaţă neagră falsă, a la Adolf Hitler. Alţi participanţi poartă uniforma neagră a SS, cu banderola roşie cu svastica. Trei dintre ei s-au fotografiat cu un ciobănesc german la picioare.. Culorile negru, roşu şi galben ale drapelului german federal decorează interiorul unei încăperi cu baloane de aceeaşi culoare, relatează agenţia Belga.

Vizitatorii pot descoperi reproducerea unui avion Luftwaffe, dar şi copii ale armelor armatei naziste. Bannere cu svastica sunt lipite pe feţe de masă. Alţi elevi poartă tricouri „Polizei”. Tot conform acestor fotografii, doi poliţişti, în uniformă columbiană, au inaugurat mica demonstraţie prin tăierea unei panglici în culorile Germaniei moderne.

"De la şcoala de poliţie SimonBolivar din oraşul Tulua, organizăm o #Săptămâna Internaţională cu ţara invitată #Germania. Cu aceste schimburi culturale, întărim cunoştinţele studenţilor noştri poliţişti", era mesajul postat pe contul de Twitter care a distribuit poze..

Aceste fotografii au fost întâmpinate cu un amestec de şoc şi uimire, provocând valuri pe reţelele de socializare, şi profundă îngrijorare a autorităţilor.

"Orice apologie a nazismului este inacceptabilă şi condamn orice demonstraţie care foloseşte sau se referă la simboluri ce fac aluzie la cei responsabili de holocaustul evreiesc care a luat viaţa a peste 6 milioane de oameni”, a declarat vineri preşedintele Ivan Duque pe Twitter.

Poliţiştii l-au concediat pe directorul şcolii în cauză şi şi-au cerut scuze pentru ceea ce au numit "o activitate educaţională de istorie universală".

Într-o declaraţie comună, ambasadele Germaniei şi Israelului din Bogota "şi-au exprimat respingerea totală a oricărei forme de apologie sau manifestare a nazismului".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.