Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) anunţă miercuri că a arestat un bărbat care a monitorizat pizzeria din Hramatorsk şi a trimis o înregistrare video site-ului Forţelor Armate ruse înainte de atacul rus de marţi, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SBU îl prezintă pe acest bărbat drept ”un agent al (serviciilor) ruse de informaţii”.

”S-a stabilit că ajustorul deţinut al atacului de la Hramatorsk era un agent al Departamentului Principal al Statului Major General al Forţelor Armate ruse (GRU)”, anunţă într-o postare pe Telegram SBU.

”La 27 iunie, el a fost însărcinat să afle dacă restaurantul menţionat mai sus era deschis şi să înegistreze ce vizitatori erau acolo”, continuă SBU.

”Pentru a îndeplini instrucţiunile inamicului, agentul GRU a filmat cu camera ascunsă localul şi vehiculele militare parcate în apropiere. Apoi suspectul a transmis filmarea (serviciilor) militare ruse de informaţii”, continuă SBU.

”După  ce au primit aceste informaţii, invadatorii ruşi au tras în restuarant şi în oamenii dinăuntru”, acuză SBU.

Cel puţin zece persoane - inclusiv trei copii - au fost ucise în atacul rus de marţi în centrul Hramatorskului, a anunţat miercuri, într-o postare pe Telegram, poliţia ucraineană 

Alte 61 de persoane au fost rănite în acest atac, potrivit poliţie.

Un bilanţ anterior anunţa nouă morţi şi 56 de răniţi.

O fată în vârstă de 17 ani, şi două surori gemene în vârstă de 14 ani au fost ucise în pizzerie, potrivit serviilor ucrainene de urgenţă.

Atacul cu sistemul rus de tip S-300 a avut loc marţi seara, în centrul oraşului, într-o zonă din centru în care află blocuri, magazine şi maşini, potrivit Procuraturii Generale ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.