Autorităţile ruse au anunţat în weekend că au ucis şase presupuşi combatanţi din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), într-o operaţiune specială în Inguşetia (sud), o republică din Caucaz, cu populaţie majoritar musulmană, relatează AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma desfăşurării unei operaţiuni antiteroriste (...) în Republica Inguşetia, şase combatanţi blocaţi de forţele FSB într-un imobil în oraşul Karabulak au fost neutralizaţi”, a anunţat duminică într-un comunicat Comitetul rus de anchetă.

 

Potrivit Comitetului, cei şase combatanţi, dintre care trei se aflau pe o listă federală cu persoane căutate, erau ”membri” ai grupării Statul Islamic ”şi au fost implicaţi într-un anumit număr de crime teroriste, inclusiv într-un atac împotriva unui post de poliţie şi uciderea a trei poliţişti în martie 2023”.

Comitetul antiteroist rus a anunţat că nu au existat victime civile în această operaţiune lansată sâmbătă seara, la Karabulak, un oraş situat la 45 de kilometri nord-est de Vladikavkaz, un mare oraş regional.

Autorităţile ruse anunţă cu regularitate dejucarea unor planuri de atentate ale unor presupuse celule islamiste.

Influenţa SI rămâne limitată în Rusia, în pofida faptul că au avut loc câteva atacuri în ultimii ani, mai ales în republicile din Caucaz cu populaţii majoritar musulmane Cecenia, Inguşetia şi Daghestan.

În aprilie 2017, SI a revendicat un atac în care doi poliţişti au fost ucişi la Astrahan, un oraş situat la câteva sute de kilometri de republicile din Caucazul rus.

Aproape 4.500 de ruşi, originari din Caucaz, au luptat alături de SI, potrivit unor date oficiale.

Aproximativ o jumătate de milion de persoane trăiesc în Inguşetia, care se situează pe versantul de nord al munţilor Caucaz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.