Şase persoane au fost ucise în atacul american cu rachete de croazieră din noaptea de joi spre vineri, care a provocat pagube extinse, au anunţat joi forţele armate siriene, care denunţă acest atac drept o agresiune ce subminează operaţiune Damascului în lupta împotriva terorismului, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această declaraţie a fost citiă la televiziune vineri, la numai câteva ore după ce Statele Unite au lansat aproximativ 60 de rachete de croazieră de tip Tomahawk asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat, la sud-est de oraşul Homs.

Este vorba despre primul atac american asupra forţelor siriene de la începutul războiului, în 2011.

Generalul  Ali Ayyoub, şeful Statului Major al armatei siriene, a acuzat Washingtonul că a folosit presupusul atac chimic de marţi din oraşul Khan Sheikhoun ca un ”pretext” pentru a comite o ”agresiune flagrantă”, fără să ştie ceea ce s-a întâmplat acolo cu adevărat.

Damascul acuză luptători din cadrul opoziţiei siriene că depozitau armament chimic în acest orăşel din provincia Idleb, în nord-vestul ţării, aflat sub controlul rebelilor şi jihadiştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.