Şase membri ai echipei de organizare a mitingului electoral pentru campania preşedintelui american Donald Trump, eveniment programat la Tulsa, în această noapte, au fost testaţi pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Anunţul a fost făcut de către echipa de campanie a lui Trump cu câteva ore de mitingul organizat într-o sală din Tulsa în plină pandemie de Covid-19.

“Şase membri ai echipei de organizare au fost testaţi pozitiv şi au fost puse în aplicare imediat procedurile de carantină”, a declarat pentru AFP directorul de comunicare al echipei de campanie a lui Trump, Tim Murtaugh. “Niciunul dintre cei testaţi pozitiv şi nimeni cu care ei au fost în contact direct cu ei nu va fi prezent la miting alături de participanţi sau de aleşi”, a adăugat el.

Potrivit AFP, la eveniment asunt aşteptate să participle mii de persoane. La intrarea în sală, tuturor participanţilor li se ia temperatura şi li se dau măşti şi gel dezinfectant. Cei care sunt prezenţi nu sunt obligaţi să poarte măştile, dae ei trebuie să semneze o declaraţie conform căreia nu vor apela la instanţă dacă vor contracta virusul la miting.

Donald Trump a decis ca mitingul electoral din Tulsa, Oklahoma, să aibă loc, pentru a-şi relansa campania în vederea realegerii, deşi a fost îndemnat să îl anuleze din cauza riscului propagării coronavirusului. Mitingul era prevăzut initial la 19 iunie, ziua comemorării sfârşitului sclaviei, dar din respect faţă de semnificaţia acelei date a fost amânat o zi.

Alegerea Tulsei, un oraş care a fost teatrul unora dintre cele mai grave revolte rasiste din istoria americană, a fost considerată o provocare după moartea lui George Floyd şi după manifestaţiile uriaşe împotriva rasimului şi violenţelor poliţiei care i-au urmat.

Ziarul local Tulsa World scria luni, într-un editorial dur, că riscul sanitar reprezentat de o adunare în masă într-un loc închis este foarte mare şi că venirea lui Donald Trump, în contextul protestelor de după moartea lui George Floyd, ar putea provoca manifestaţii violente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.