Şase persoane au murit într-un incendiu la un spital psihiatric, luni, la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au anunţat marţi autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În total, şase persoane au murit, iar alte patru au fost spitalizate”, a anunţat marţi, într-un comunicat, serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

Alte nouă persoane au ieşit tefere din clădire, precizează serviciul.

Incendiul a izbucnit luni seara într-o clădire cu un etaj, din cauze încă necunoscute, precizează aceeaşi sursă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a deplâns o ”tragedie oribilă” şi a dispus ca premierul Volodimir Groisman să înfiinţeze o comisie guvernamentală care să ancheteze cu privire la incendiu.

”Motivele vor fi stabilite. Prezint condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

Incendii cu bilanţuri sângeroase sunt frecvente în Ucraina şi în alte foste republici sovietice, din cauza unor structuri învechite şi unei delăsări în domeniul siguranţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.