Un obuz de mortier tras de talibani a căzut la o nuntă, într-o provincie situată la nord de Kabul, şi a ucis şase persoane, inclusiv femei şi copii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul afgan al Apărării a anunţat că acest tir, sâmbătă seara, viza un post de control al armatei situat în apropiere, dar a ratat ţinta şi a căzut într-o mulţime adunată la o nuntă, în provincia Kapisa, unde a ucis şase persoane şi a rănit alte patru.

Talibanii neagă că sunt autorii bombardamentului şi acuză armata afgană că a tras obuzul.

Ministerul afgan de Interne îi acuză duminică pe talibani de faptul că au ucis - în decurs de o lună - 250 de civili şi că au rănit alţi 500, cu mine antipersonal şi bombe care au explodat pe drumuri.

Talibanii neagă că vizează civili, însă bombele şi minele antipersonal destinate forţelor de securitate explodează adesea la trecerea unor civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.