Şase persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite într-un bombardament la Doneţk, un oraş important din estul Ucrainei aflat sub controlul Rusiei, anunţă marţi reprezentantul ocupaţiei ruse a a regiunii, Denis Puşilin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şase persoane au fost ucise şi 11 rănite în urma a trei tiruri de obuz în centrul Doneţkului, potrivit unor informaţii preliminare”, anunţă pe Telegram Denis Puşilin.

Clădiri civile au fost avariate, şi anume un centru social, o instituţie medicală şi imobile locuite, precizează el.

Şeful administraţiei ruse a oraşului, Aleksei Kulemzin, anunţa anterior că acest bombardament a atins un centru social, a provocat surparea tavanului şi moartea a şase persoane.

Aleksei Kulemzin anunţa că se bazează pe ”date preliminare” şi că informaţiile erau ”pe cale să fie clarificate”.

El anunţa marţi după-amiaza că un bombardament era în curs şi că un ”obuz inamic” a atins un depozit în alt cartier al Doneţkului.

Regiunea Doneţk este una dintre cele patru regiuni ucrainene a căror anexare a fost revendicată de către Moscova în septembrie 2022, după invazia Ucrainei în februarie 2022.

Ucraina a lansat în iunie o contraofensivă cu obiectivul de a recuceri teritoriile ocupate de ruşi.

Înaintarea acestei ofensive a fost limitată, iar Rusia lansează atacuri cu scopul de aobliga armata ucraineană să-şi revizuiască planurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.