O operaţiune israeliană într-o tabără de refugiaţi palestinieni din nordul Cisiordaniei ocupate s-a soldat, miercuri dimineaţă, cu şase morţi şi mai mulţi răniţi, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şase martiri ucişi de ocupaţie (Israel) şi unii care au fost grav răniţi au fost transportaţi la spitalul guvernamental Thabet Thabet din Tulkarem", a transmis ministerul într-un scurt comunicat.

Potrivit agenţiei oficiale palestiniene de ştiri Wafa, cele şase persoane au fost ucise de lovituri aeriene israeliene asupra taberei de refugiaţi Nur Shams, în apropiere de oraşul Tulkarem, unde erau desfăşuraţi şi soldaţi israelieni.

Armata nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la operaţiune.

Violenţele în Cisiordania ocupată au luat amploare de când războiul dintre Israel şi Hamas a izbucnit în Fâşia Gaza, după atacul grupării militante asupra Israelului la 7 octombrie.

Mai mult de 300 de palestinieni din Cisiordania au fost ucişi de forţele israeliene şi de colonişti de la izbucnirea războiului din Gaza, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii din Ramallah.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.