Cel puţin şase deţinuţi au fost decapitaţi, într-o confruntare între bande rivale într-o închisoare din vestul Guatemalei, a anunţat poliţia, după ce a preluat controlul asupra situaţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am aflat că şase persoane au fost decapitate”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Poliniei Naţionale guatemaleze Civile (PNC) Jorge Aguilar, care a anunţat anterior un bilanţ de patru decapitări.

Faptele au avut loc în Închisoarea Cantel, situată la 205 kilometri vest de capitală, Ciudad de Guatemala.

În această închisoare se află numeroşi membri ai gangurilor rivale Mara Salvatrucha şi Barrio 18, dar şi narcotraficanţi.

Închisoarea are o capacitate de 500 de deţinuţi, însă în ea sunt încarceraţi 2.000 de deţinuţi, potrivit lui Jorgue Aguilar. 

Aproximativ 500 de agenţi din cadrul forţelor de ordine au fost trimişi să intervină în această închisoare, pentru a restabili ordinea.

Guatemala înregistrează aproximativ 3.500 de morţi violente anual, dintre care jumătate sunt atribuite unor confruntări între ganguri sau trafcului de droguri, potrivit autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.