Şase avioane de luptă de tip Eurofighter aparţinând armatei germane au plecat marţi, pentru prima oară, în regiunea indo-pacifică, anunţă Bundeswehrul (armata germană), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem pe punctul de a ieşi din spaţiul aerian indian”, anunţa armata pe Twitter.

Aceste avioane au decolat luni de la Neuburg an der Donau, în Bavaria, în cadrul unei operaţiuni la care iau parte 250 de militari germani.

Obiectivul lor iniţial este să ajungă în Singapore, anunţa într-un comunicat armata.

Cele şase avioane sunt escortate de patru avioane de transport militar de tip A400M şi de trei avioane de tip A330 care asigură raprovizionarea cu carburant în zbor.

”Este vorba despre cea mai mare şi mai ambiţioasă desfăşurată realizată vreodată de către Forţele aeriene” germane, anunţă şeful Statului major al Forţelor aeriene, Ingo Gerhartz, citat în comunicat.

”Transmitem un semnal clar: forţele aeriene (germane) pot fi angajate rapid şi în întreaga lume, inclusiv în msiuni multiple de îndeplinit în paralel”, dă el asigurări.

Această operaţiune intervine în contextul în care China a lansat cele mai importante manevre militare din istoria sa în jurul Taiwanului, unde a desfăşurat nave de război, rachete şi avioane de vânătoare şi a simulat o blocadă a Taiwanului.

Beijingul s-a înfuriat din cauza unei vizite a preşedintei Camerei americane a Reprezentanţăilor Nancy Pelosi şi unor congrsmeni americani pe insulă.

Avioanele germane urmează să participe, în Australia, luna aceasta şi în septembrie, la două exerciţii multinaţionale - ”Pitch Black” (luptă aeriană) şi ”Kakadu 2022” (război naval) ale armatei australiene.

Aceste aeronave urmează să revină apoi în Germania, la începutul lui octombrie, după scurte halte în Japonia şi Coreea de Sud.

După invazia Ucrainei de către Rusia, Germania a lansat un vast plan de modernizare a armatei germane, cu fonduri fără precedent, în valoare de 100 de miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.