Şase cetăţeni americani care serveau în forţele de securitate israeliene au murit în Israel şi în Gaza începând cu 7 octombrie, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există un total de şase cetăţeni americani care au murit, nu în urma atacurilor teroriste din 7 octombrie, ci în decurs de peste o lună de atunci", a declarat Miller. Cinci dintre ei erau membri ai Forţelor de Apărare israeliene, iar al şaselea era un ofiţer de frontieră, a precizat el.

Patru dintre americanii care serveau în cadrul IDF au murit în Fâşia Gaza, iar al cincilea a fost ucis în nordul Israelului, a precizat purtătorul de cuvânt. Potrivit lui Miller, 800 de cetăţeni americani, rezidenţi permanenţi legali şi membri ai familiilor lor au părăsit acum Gaza prin punctul de trecere Rafah cu Egiptul.

Numărul americanilor care au rămas în enclavă - care s-au înregistrat la Departamentul de Stat - a crescut la 1.200.

Vineri, un oficial al Departamentului de Stat a declarat că sunt mai puţin de 900.

Unul dintre lucrurile care se întâmplă este că continuăm să identificăm fie cetăţeni americani suplimentari, fie cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi permanenţi care au membri de familie suplimentari pe care ni-i raportează şi pe care apoi încercăm să îi înscriem pe lista pentru a ieşi din Gaza", a declarat Miller, precizând de ce numărul celor 1.200 de persoane rămase este mai mare decât era anterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.