Şase aeroporturi franceze - la Lille, Bron, Nisa, Nantes, Toulouse şi Beauvais, în apropiere de Paris - au fost evacuate sau erau în curs de evacuare, în urma unor alerte cu bombă, declară surse din cadrul poliţiei BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Genişti acţionau pentru a ridica orice îndoială, potrivit postului francez.

Niciun avion nu decolează, pentru moment, de pe aeroporturile respective, anunţă Direcţia Generală a Aviaţiei Civile.

În cazul avioanelor care aterizează, pasagerii sunt debarcaţi la capătul pistei şi nu intră în aerogară, fie sunt invitaţi să aştepte la bordul aeronavelor.

Pe Aeroportul Lille-Lesquin, alerta a fost lansată după primirea la recepţie a unei ameninţări anonime prin e-mail, miercuri, imediat după ora locală 10.00 (11.00, ora României). Clădirea a fost evacuată de urgenţă.

La Bron,. alerta a fost ridicată. Turnul de control şi două avioane au fost evacuate. S-au efectuat verificări, fără să se descopere ceva, Traficul aerian a fost reluat la prânzz.

Aeroportul din Nisa a primit la rândul său o ameninţare, însă alerta a fost ridicată. A fost vorba despre un bagaj abandonat la terminalul 1, care a fost ”neutralizat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.