O explozie urmată de un incendiu spectaculos s-a soldat cu cel puţin 21 de răniţi la bordul unei nave militare americane de asalt amfibie, USS Bonhomme Richard, la baza navală San Diego, în sudul Californiei, potrivit autorităţilor şi presei locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Originea incendiului nu era cunoscută imediat.

Televiziuni americane au difuzat imagini cu un fum gros deasupra navei de asalt amfibie USS Bonhomme Richard, care se afla la chei la baza navală San Diego, portul său de ataş, în vederea unor operaţiuni de mentenanţă.

Ambarcaţiuni cu tunuri cu apă luptau împotriva incendiului.

Incendiul ar putea dura ”zile întregi”, iar nava ar putea arede ”până la linia de plutire”, a declarat la CNN comandantul pompierilor din San Diego, Colin Stowell.

Pompierii au anunţat că au fost chemaţi duminică, la ora locală 9.00 (19.00, ora României) să intervină la un incendiu la bordul USS Bonhomme Richard.

Martori citaţi de presa americană declară că o explozie - ale cărei cauze erau necunoscute - ar fi fost auzită înainte de izbucnirea incendiului.

La momentul exploziei, la bordulnavei se aflau 160 de marinari.

Potrivit Forelor navele americane (US Navy), 17 marinari şi patru civili au fost răniţi uşor şi spitalizaţi.

Mai mulţi pompieri au suferit, de asemenea, arsuri şi au inhalat fum, potrivit presei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.