Ministrul Apărării din Estonia, Hanno Pevkur, a declarat că sancţiunile occidentale au afectat în mod special producţia de avioane şi întreţinerea elicopterelor din Rusia prin privarea ţării de componente cheie, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atunci când putem găsi noi modalităţi de a avea un impact asupra Rusiei cu ajutorul sancţiunilor, cu siguranţă trebuie să facem acest lucru", a declarat Pevkur. 

Pevkur, care s-a întâlnit cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat că Rusia are în continuare capacitatea de a efectua atacuri, inclusiv asupra membrilor NATO, precum Estonia. 

Cu toate acestea, el a minimalizat posibilitatea unui atac nuclear, o opţiune ameninţată de preşedintele rus Vladimir Putin în momentul în care a proclamat anexarea teritoriului ucrainean. 

Rusia a "băgat deja frica în Ucraina" cu atacurile sale convenţionale, a declarat Pevkur. 

"Nu văd nicio valoare adăugată pozitivă, suplimentară pentru Rusia" a unui atac nuclear, a spus el. 

"Singurul lucru - ceea ce se poate întâmpla este că şi-ar pierde susţinătorii tăcuţi, cum ar fi China sau alţii, din această cauză". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.