Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat, sâmbătă, că preşedintele american Donald Trump a "discreditat" ţara sa, estimând că Washingtonul va fi ultimul care va pierde în reinstituirea sancţiunilor împotriva Teheranului, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest nou preşedinte american (...) a discreditat ceea ce a mai rămas din prestigiul Statelor Unite şi din democraţie. Puterea de convingere a Statelor Unite, folosindu-şi puterea lor economică şi militară este de asemenea în declin", a spus ayatollahul Khamenei pe contul de Twitter. 

Ela  respins reinstituirea sancţiunilor americane, în special pe cele contra sectorului petrolier iranian care ar trebui să intre în vigoare luni. 

"Disputa dintre Statele Unite şi Iran durează de 40 de ani şi SUA au acţiunat mult timp împotriva noastră", a continuat liderul Iranului, denunţând "un război militar, economic, mediatic". 

Potrivit acestuia, "în această dispută, cei care pierd sunt Statele Unite şi câştigător este Republica islamică". 

Administraţia Trump reinstituie toate sancţiunile împotriva Iranului, suspendate prin acordul nuclear din 2015. Casa Albă a comunicat că acestea sunt "cele mai dure sancţiuni impuse vreodată Iranului” şi că au ca ţintă sectorul energetic, precum şi sectoarele transporturilor şi bancare. Măsura va intra în vigoare din 5 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.