Matteo Salvini i-a îndemnat pe susţinătorii săi să demonstreze pe 19 octombrie la Roma, după ce formaţiunea lui de extremă dreaptă este pe cale să fie exclusă din noul Guvern italian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toţi la Roma contra Guvernului Conte-Monti”, a îndemnat el, potrivit The Guardian.

După ce a încercat să distrugă Guvernul, forţând organizarea de alegeri anticipate, Salvini este acum pe cale să fie exclus din noua schemă a lui Giuseppe Conte, care a fost mandatat din nou de preşedintele italian să formeze Guvern. În aceeaşi situaţie se găseşte şi Lega, partidul său.

„O zi liniştită de mândrie italiană”, a caraterizat el ceea ce va fi să fie 19 octombrie. „De la nord la sud, de la majoritatea tăcută... o zi de mobilizare pentru cei care nu vor un Guvern născut peste noapte la Bruxelles”, a scris el pe Facebook. „Nu sunt nervos din cauza intereselor mele, ci pentru că un furt al democraţiei este pe cale să se petreacă”.

Salvini, care ocupă încă postul de ministru de Interne, a acuzat Bruxelles şi Berlin de complot - că încearcă să elimine Lega din Guvern - , şi a făcut referire în mod special la comisarul european Günther Oettinger, care a spus că alianţa Mişcarea 5 Stele - Partidul Democrat reprezintă „o verse bună” pentru Italia şi Uniunea Europeană.

„Dar ei nu vor scăpa atât de uşor de Salvini şi Lega”, a mai afirmat ministrul.

Înainte de demonstraţia de la Roma, Salvini a programat mai multe mitinguri, în timp ce aliaţii, Fratelli dItalia, au îndemnat oamenii să ia cu asalt străzile în prealabil.

Prim-ministrul Giuseppe Conte a primit joi mandat din partea preşedintelui Sergio Mattarella să încheie un pact între M5S şi PD, privind formarea Guvernului, pentru a evita alegerile anticipate.

Conte, care are timp până săptămâna viitoare să rezolve situaţia, a spus că „acum este momentul relansării” şi a insistat că pin această revenire Italia devine protagonist în UE. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.