Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a declarat că ontenţionează să candideze la succesiunea lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene (CE) în urma alegerilor din mai 2019, scrie cotidianul La Repubblica, citat de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este adevărat, prieteni din mai multe ţări europeni mi-o cer”, a răspuns şeful Ligii (extremă dreapta) unei întrebări în acest sens din partea cotidianului italian.

”Mai e mult până în mai. Vom vedea, reflectez”, a spus Salvini.

Declaraţia liderului extremei drepte italiene pare o lovitură aplicată Comisiei, în contextul în care Bruxellesul examinează proiectul bugetului Italiei pe 2019 şi s-ar pregăti, potrivit unui oficial guvernamental de rang înalt, să declanşeze o procedură împotriva Romei cu privire la încălcarea reglementărilor bugetare europene.

Vicepreşedintele Consiliului italian de Miniştri a mai declarat miercuri, într-o vizită la Moscova, că ţara sa se opune prelungirii sancţiunilor impuse de către Uniunea Europeană Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.