Principalul acuzat în procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015, Salah Abdeslam, nu a făcut apel împotriva condamnării sale la închisoare pe viaţă, anunţă marţi procurorul general al Parisului Rémy Heitz, şi nici vreunul dintre ceilalţi 13 acuzaţi condamnaţi, iar pedepsele au rămas astfel definitive, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorul naţional antiterorist şi procurorul general de pe lângă Curtea de Apel din Paris nu au făcut nici ei apel împotriva acestei hotărâri”, anunţă într-un cominicat magistratul.

Condamnările au devenit astfel definitive, în lipsa oricărui apel.

Singurul membru în viaţă al comandoului jihadist care a comis atentatele teroriste de 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi, a declarat, în acest proces care a durat şase luni, că a renunţat să-şi detoneze centura explozivă într-un bar din Paris, în seara atentatelor, din ”umanitate”.

Însă vesta sa explozivă ”nu a funcţiona”, ceea ce pune în mod serios în discuţie aceste declaraţii cu privire la o ”renunţare”, i-a replicat Curtea în hotărâre.

Instanţa l-a găsit pe acest fracez în vârstă de 32 de ani vinovat de faptul că a fost ”coatorul” ”scenei unice de crimă” a Stade de France, teraselor pariziene mitraliate şi Bataclanului.

Avocaţii lui Salah Abdeslam, Olivia Ronen şi Martin Vettes au deplâns, la o zi după verdict, la postul de radio France Inter, o hotărâre ”neconformă justiţiei, deoarece Salah Abdeslam a fost condamnat la aceeaşi pedeapsă ca Oussama Attar, comanditarul atentatelor de la 13 noiembrie”.

Clientul lor avea la dispoziţie un termen de zece zile să facă apel, care a expirat la miezul nopţii de luni spre marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.