Şaizeci şi patru la sută dintre francezi sunt mulumiţi de Emmanuel Macron, cu doi la sută mai mulţi ca în mai 2017, şi de Edouard Philippe (+9%), potrivit unui sondaj realizat de Ifop pentru Le Journal du Dimanche (JDD), citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ceea ce-l priveşte pe Macron, 54% dintre persoanele chestionate se declară ”mai degrabă mulţumite” (50% în mai), iar 10% ”foarte mulţumite” (+1%).

În rândul celor 35% care sunt nemulţumiţi, 23% se declară ”mai degrabă nemulţumiţi” (+3%), iar 12% sunt ”foarte nemulţumiţi” (+1%).

Unul la sută dintre persoanele intervievate nu se pronunţă, faţă de 7% luna trecută.

Faţă de şeful Guvernului Edouard Philippe, 59% dintre cei sondaţi se arată ”mai degrabă mulţumiţi” (50% cu o lună în urmă), iar 5% se declară ”foarte mulţumiţi” (la fel ca în mai).

Dintre cei nemulţumiţi, 24% spun că sunt ”mai degrabă nemulţumiţi” (+6%), iar 8% ”foarte nemulţumiţi” (+2%).

Patru procente dintre persoanele chestionate nu se pronunţă (21% în mai)..

Această anchetă a fost realizată de Ifop pe un eşantion de 1.883 de persoane, reprezentantiv pentru populaţia franceză majoră, după metoda cotelor, în perioada 14-24 iunie 2017, prin chestionar autoadministrat online şi pe telefon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.