Primarul Londrei, Sadiq Khan, a explicat de ce a permis zborul balonului care îl portretizează pe preşedintele american, Donald Trump, deasupra Londrei, în timpul vizitei sale în Marea Britanie, el spunând că Marea Baritanie "are o tradiţie, la fel ca SUA, de a proteja drepturile şi libertăţile de a protesta", scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vorbind la BBC Radio 4, Khan a declarat: "Marea Britanie are o tradiţie, la fel ca SUA, de a proteja drepturile şi libertăţile de a protesta, libertatea de a te aduna. Vă puteţi imagina dacă am limita libertatea de exprimare pentru că am rănit sentimentele cuiva?”.
 
Trump se află într-o vizită tensionată de patru zile în Marea Britanie, sosirea lui fiind întâmpinată cu proteste. Oamenii au strâns bani şi au obţinut permisiunea primăriei din Londra pentru a lansa un balon uriaş care îl portretizează pe preşedintele American ca fiind un bebeluş în scutece.
 
Preşedintele SUA a spus că nu se simte binevenit în Londra din cauza protestelor. El l-a acuzat pe Sadiq Khan că ar fi responsabil de numărul mare de imigranţi prezenţi în capitala britanică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.