Premierul olandez Mark Rutte apreciază că este posibil un acord în cadrul unei reuniuni a Eurogrupului, joi, asupra unui plan în valoare de 500 de miliarde de euro propus în vederea înfruntării consecinţelor economice ale crizei noului coronavirus în zina euro, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încercăm să facem maximum pentru a contribui la succesul negocierilor”, a declarat Mark Rutte presei, la Haga, cu puţin înainte de începutul videoconferinţei miniştrilor Finanţelor din zona euro.

După 16 ore de negocieri, în noaptea de marţi spre miercuri, miniştrii Finanţelor din zona euro nu au ajuns la un acord asupra implementării unor mecansime comune în vederea depăşirii crizei economice cauzate de covid-19.

Negocierile - în care unele ţări din nordul Europei, în frunte cu Olanda, ostile oricărei ”mutualizări” a datoriilor sau oricărui credit fără condiţii stricte, înfruntă ţări ca Italia, îndatorate şi afectate dur de pandemie - se reiau joi la ora 15.00 GMT (18.00, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.