Parlamentul ucrainean a aprobat miercuri numirea lui Rustem Umerov în funcţia de ministru al apărării, iar în primele sale declaraţii în această nouă calitate, oficialul a promis să recâştige controlul asupra "fiecărui centimetru" de pământ ucrainean luat de Rusia şi să îi aducă acasă pe toţi cei aflaţi în captivitate, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rustem Umerov, un tătar din Crimeea, a fost anterior preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, a cărui misiune este de a atrage investiţii în Ucraina. El îl înlocuieşte pe Oleksii Reznikov, al cărui mandat îndelungat - el se afla în această funcţie încă dinainte de începerea războiului de amploare - a fost afectat de scandaluri legate de contracte dubioase în care a fost implicat Ministerul Apărării.

Reznikov şi-a prezentat demisia luni, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenksi a invocat necesitatea unor "noi abordări", conflictul intrând într-o fază critică.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În primele sale declaraţii în calitate de nou ministru al apărării, Rustem Umerov a promis să recupereze controlul asupra "fiecărui centimetru" de pământ ucrainean de la Rusia şi să îi aducă acasă pe toţi cei aflaţi în captivitate. "(Vom face) tot ce este posibil şi imposibil pentru victoria Ucrainei - atunci când vom elibera fiecare centimetru din ţara noastră şi fiecare dintre oamenii noştri", a precizat el, vorbind la scurt timp după ce parlamentul ucrainean a aprobat numirea sa.

"Îi aduce cu siguranţă pe toţi cei care, din păcate, se află temporar în captivitate. Pe toţi - copii, prizonieri de război, deţinuţi politic, civili", a spus Umerov.

El a fost, de altfel, foarte implicat în schimburile de prizonieri de război făcute între Rusia şi Ucraina.

"Patruzeci şi două de milioane de ucraineni stau în spatele fiecărui soldat. În spatele fiecărui soldat se află un minister care va face totul pentru a proteja şi a asigura hrana întregului nostru popor. Poporul nostru, vieţile şi demnitatea lor sunt prioritatea noastră şi cea mai mare valoare", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.