Forţele de rachete ale Rusiei au încărcat o nouă rachetă balistică intercontinentală Iars într-un siloz din baza Kozelski din regiunea Kaluga, la sud-vest de Moscova, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta RS-24 (Iars), cu o lungime de 23 de metri, este proiectată pentru a transporta încărcături multiple dirijabile independent (MIRV), care permit rachetei să lanseze mai multe focoase nucleare către ţinte diferite.

"În complexul Kozelski, Forţele Rachetelor Strategice au încărcat o rachetă balistică intercontinentală Iars într-un lansator-siloz", a precizat Ministerul rus al Apărării, care a publicat şi un clip în care se vede cum racheta gigantică este transportată la un siloz şi încărcată într-un arbore. Videoclipul este însoţit de muzică rock zgomotoasă.

Rusia deţine cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume, urmată îndeaproape de Statele Unite. Împreună, Rusia şi Statele Unite controlează mai mult de 90% din armele nucleare din lume.

Rusia are 5.889 de focoase nucleare, în timp ce Statele Unite au 5.244, potrivit Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani. Dintre acestea, Rusia şi Statele Unite au fiecare circa 1.670 de focoase nucleare strategice desfăşurate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.