Rusia va boicota, miercuri, o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU şi a Comitetului Politic şi de Securitate (COPS) al Uniunii Europene, ceea ce arată o nouă deteriorare a relaţiilor dintre Moscova şi partenerii parteneri ai Naţiunilor Unite, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei surse diplomatice a Rusiei care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, decizia Moscovei este legată de situaţia din Ucraina.

La rândul său, un diplomat occidental a afirmat că nu îşi aminteşte ca Rusia să mai fi boicotat vreo reuniune a Consiliului de Securitate de la startul invaziei, în 24 februarie.

Această reuniune informală anuală între Consiliul de Securitate şi COPS nu a mai avut loc din 2019, din cauza pandemiei de coronavirus.

Miercuri, la reuniune vor putea fi discutate interacţiunile UE cu ONU în ţări în care cele două organizaţii au operaţiuni, cum ar fi Bosnia, Mali sau Republica Centrafricană.

COPS este alcătuit din ambasadorii celor 27 ţări membre ale UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.