Armata rusă neagă joi că a efectuat atacuri miercuri asupra Kievului şi afirmă că pagubele din Kiev au fost cauzate de rachete antiaeriene ”ucrainene şi străine”, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Niciun atac nu a fost comis asupra Kievului. Toate pagubele din oraş raportate de către regimul de la Kiev sunt consecinţe ale căderii rachetelor străine şi ucrainene ale apărării antiaeriene, instalate în zone rezidenţiale ale capitalei ucrainene”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

”ATACURI MASIVE”

El recunoaşte însă că armata rusă a efectuat miercuri ”atacuri masive” împotriva ”sistemului Comandamentului militar ucrainean şi infrastructurilor energetice legate de acesta”.

”Obiectivul atacurilor aeriene a fost atins, toate ţintele indicate au fost atinse”, anunţă Konaşenkov.

El dă asigurări că aceste bombardamente au permis avarierea ”deplasării pe cale feroviară a rezervelor armatei ucrainene, armamentului străin, echipamentului militar şi muniţiei”.

Ucraina - şi mai ales Kievul - nu aveau curent şi apă curentă joi, la o zi după noi atacuri aeriene masive ruseşti care au vizat în mod specific infrastrctura energetică ucraineană, odată cu venirea iernii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.