Rusia va răspunde noilor sancţiuni impuse de Uniunea Europeană, a informat Ministerul rus de Externe sâmbătă, fără să precizeze ce măsuri vor fi luate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UE a adăugat opt noi sancţiuni vineri împotriva Rusiei din cauza conflictului dintre Moscova şi Kiev în Marea Azov, fiind vizaţi inclusiv oficiali ale serviciilor de securitate şi comandanţi din armată pe care UE îi acuză că opresc navele ucrainene din a ajunge în port.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Anunţul UE a venit chiar în ziua în care s-au împlinit cinci ani de la anexarea Crimeei de către Rusia şi a fost unul coordonat cu SUA şi Canada. Cele două ţări au impus la rândul lor noi sancţiuni împotriva Moscovei.
 
„Rusia nu va lăsa această acţiune ostilă a UE fără un răspuns”, a informat Ministerul de Externe într-un comunicat.
 
UE a impus interdicţii de călătorie şi îngheţarea bunurilor unor oficiali ruşi în legătură cu incidentul din Marea Azov în noiembrie 2018, atunci marina rusă capturând 24 de marinari ucraineni şi navele lor în Strâmtoarea Kerci, în apropiere de Crimeea.
 
„Afirmaţiile UE conform cărora Rusia a încălcat dreptul internaţional şi a folosit forţă nejustificată nu corespund cu realitate”, se arată în comunicatul ministerului.
 
„Este uimitor cât de ipocrită şi cinică este această scuză pentru a ne pune conaţionalii pe lista UE de sancţiuni”, afirmă ministerul, adăugând că indivizii vizaţi doar îşi fac treaba.
 
Decizia UE creşte numărul persoanelor vizate de sancţiuni din cauza crizei din Ucraina până la 170, la care se adaugă 44 de entităţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.