Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat că Moscova a început pregătirea unor răspunsuri pentru întrebările SUA privind acordul nuclear, conform agenţiei RIA, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Acum o săptămână, cu două zile înainte de anunţul Statelor Unite că părăsesc tratatul INF, americanii au trimis Ministerului de Externe al Rusiei prin ambasada lor o listă de întrebări care reprezintă îngrijorările lor”, a declarat Lavrov.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat pe 20 octombrie că Washingtonul plănuieşte să renunţe la tratatul INF semnat de Mihail Gorbaciov şi Ronald Reagan în 1987, pentru că Rusia îl “încalcă de mai mulţi ani”.

Acest pact încheiat între Rusia şi Statele Unite interzice o întreagă clasă de rachete de croazieră balistice, cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.000 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.