Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că forţele sale au distrus ceea ce a descris ca fiind "ultima navă de război" a Ucrainei. S-a întâmplat în urmă cu două zile, în portul Odesa, în urma unui atac cu rachete, o afirmaţie pe care marina ucraineană a refuzat să o comenteze, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ultima navă de război a marinei ucrainene, Iuri Olefirenko, a fost distrusă la un punct de acosatare din portul Odesa", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, în briefingul zilnic despre război.

El a spus că nava a fost lovită cu "arme de înaltă precizie" - o expresie pe care Moscova o foloseşte pentru a se referi la rachete - la 29 mai, dar nu a dat alte detalii.

Oleh Cealik, purtător de cuvânt al marinei ucrainene, a spus că nu va comenta nicio afirmaţie făcută de Rusia. Marina ucraineană nu dezvăluie nicio informaţie despre pierderile din timpul războiului, a adăugat el.

Oficialii ucraineni au declarat luni că Rusia a scos din funcţiune cinci avioane într-un atac asupra unui obiectiv militar din vestul Ucrainei şi a provocat un incendiu în portul Odesa de la Marea Neagră, în urma unor lovituri aeriene puternice efectuate în zorii zilei de luni.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că forţele sale au împins unităţile ucrainene de pe poziţiile din jurul aşezărilor Krasnohorivka şi Iasînuvata, în regiunea ucraineană Doneţk, din est, pe care Moscova susţine că a anexat-o, deşi nu o controlează în totalitate. Ministerul a precizat că "lupte aprige" continuă în jurul Avdiivka, un oraş mare situat între cele două aşezări, care a fost în mare parte ras de pe faţa pământului în timpul ultimelor luni de lupte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.