Consiliul de securitate al Rusiei a acuzat vineri Occidentul că încearcă să creeze o prăpastie între Rusia şi Kazahstan prin interferenţa în afacerile unor naţiuni suverane, a relatat agenţia rusă TASS, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile preluate de TASS au fost făcute în ziua în care secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patruşev, vizitează Kazahstanul pentru a se întâlni cu omologi din întreaga regiune ex-sovietică a Asiei Centrale.

"Statele Unite şi aliaţii lor încearcă să susţină sentimentul naţionalist, răspândind minciuni, manipulând opinia publică, inclusiv prin intermediul internetului şi al reţelelor sociale", a declarat la Almati adjunctul lui Patruşev, Aleksandr Şevţov, citat de TASS.

Kazahstanul, ţată bogată în petrol şi aliat de lungă durată al Rusiei, fiindu-i un partener economic apropiat, a refuzat să susţină invazia Moscovei în Ucraina şi a declarat că va respecta sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, iar în ultima vreme sunt tot mai multe semne, inclusiv la nivel înalt, că se produce o distanţare a Kazahastanului faţă de Moscova.

Kazahstanul anulează concertul unui artist rus care susţine invazia Ucrainei
CITEȘTE ȘI Kazahstanul anulează concertul unui artist rus care susţine invazia Ucrainei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.