Rusia a solicitat o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la atacurile americane din Irak şi Siria, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, a informat sâmbătă agenţia de ştiri de stat rusă TASS, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zaharova a afirmat că atacurile aeriene americane „demonstrează încă o dată lumii natura agresivă a politicii SUA în Orientul Mijlociu şi desconsiderarea completă de către Washington a dreptului internaţional”.

O reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu atacurile americane este programată pentru 5 februarie, a informat TASS.

ONU nu a publicat încă detalii care să confirme sesiunea de urgenţă, precizează CNN.

Într-o declaraţie anterioară, Moscova a criticat SUA pentru că „amplifică conflictul” şi a provocat„distrugere şi haos” în Orientul Mijlociu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.