Forţele ruseşti şi-au intensificat ofensiva în estul Ucrainei, încercând să încercuiască micul oraş minier Bahmut, scena celor mai dure lupte pe câmpurile de luptă saturate de ploi şi de un dezgheţ de primăvară timpurie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia încearcă să taie liniile de aprovizionare vulnerabile ale apărătorilor ucraineni în oraş şi să îi forţeze să se predea sau să se retragă. Acest lucru ar oferi Moscovei primul său premiu major în mai mult de jumătate de an şi ar deschide calea spre capturarea ultimelor centre urbane rămase în regiunea Doneţk. "Inamicul distruge în mod constant tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile de fortificare şi apărare. Soldaţii noştri care apără zona din jurul Bahmut sunt adevăraţi eroi", a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Statul major al Ucrainei a declarat că Rusia şi-a întărit forţ

ele în zona Bakhmut şi bombardează aşezările din jurul oraşului. Soldaţii ucraineni din regiunea Doneţk s-au ghemuit în tranşee noroioase după ce vremea brusc mai caldă a înmuiat solul îngheţat. "Ambele părţi rămân pe poziţii, pentru că, după cum vedeţi, primăvara înseamnă noroi. Astfel, este imposibil să avansezi", a declarat Mykola, în vârstă de 59 de ani, comandantul unei baterii ucrainene de lansatoare de rachete de pe linia frontului, care urmărea pe ecranul unei tablete coordonatele pentru a trage.

Dezgheţul de primăvară, cunoscut sub numele de rasputitsa, are o istorie de ruinare a planurilor de atac ale armatelor pe teritoriul Ucrainei şi al vestului Rusiei, transformând drumurile în râuri şi câmpurile în mlaştini impenetrabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.