Ministerul rus de Externe a transmis, sâmbătă, că este "profund şocat" de vestea morţii ministrului belarus de Externe, Vladimir Makei, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În calitate de şef al Ministerului de Externe, el a avut o mare contribuţie la consolidarea în continuare a relaţiilor ruso-belaruse", a transmis, sâmbătă, într-o declaraţie, Ministerul rus de Externe.  

"El a apărat ferm şi eficient interesele Republicii Belarus pe platformele internaţionale", se mai arată în declaraţie, oficialii ruşi adăugând că "este o pierdere grea, ireparabilă". 

Makei urma să se întâlnească luni cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit mass-media de stat rusă.  

În octombrie, Belarus a anunţat că va forma o forţă regională comună cu Rusia şi va efectua exerciţii, declanşând semnale de alarmă la Kiev. Makei a acuzat atunci Ucraina de "provocări iminente" împotriva Belarusului, ceea ce oficialii ucraineni au negat cu vehemenţă. 

La începutul războiului, la sfârşitul lunii februarie, forţele belaruse şi ruseşti au desfăşurat exerciţii comune, multe dintre aceste forţe ruseşti trecând apoi graniţa ucraineană în deplasarea lor nefericită spre capitală. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.