Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, luni, că sancţiunile impuse de Statele Unite Turciei din cauza achiziţiei de către aceasta a unor sisteme de rachete S-400 sunt ilegitime şi arată aroganţă faţă de legislaţia internaţională, a relatat agenţia rusă de presă Interfax, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite au impus luni sancţiuni Turciei, din cauza achiziţiei de sisteme de apărare sol-aer ruseşti S-400, având ca ţintă cea mai importantă entitate turcă însărcinată cu dezvoltarea în domeniul apărării, preşedintele şi trei angajaţi ai acesteia.

Turcia a condamnat măsura ca fiind ”o mare greşeală”, afirmând că va reacţiona aşa cum va fi necesar.

La jumătatea anului 2019, Ankara a cumpărat sisteme de rachete sol-aer ruseşti S-400, afirmând că nu reprezintă un pericol pentru aliaţii din NATO.

Washingtonul nu este de acord şi a avertizat de mult timp că va impune sancţiuni. Anul trecut, Washingtonul a exclus Turcia din programul avioanelor de luptă F-35.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.