Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, a fost internat într-un spital din Siberia, joi, cu simptome de otrăvire, potrivit purtătoarei sale de cuvânt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, este inconştient. El a început să se simtă rău în avion, în timp ce se deplasa de la Tomsk, oraş din Siberia, la Moscova. Avionul a aterizat de urgenţă, a precizat purtătoarea de cuvânt, Kira Iarmiş.

După aterizarea la Omsk, Navalnîi a fost internat.

“Presupunem că Alexei a fost otrăvit cu ceva pus în ceaiul său. Este singurul lucru pe care l-a băut dimineaţa”, a explicat Iarmiş.

Kira Iarmiş a amintit de un incident de anul trecut, când Navalnîi a suferit o reacţie alergică acută şi un medic a spus că este posibil ca reacţia să fi venit după otrăvirea cu o substanţă chimică necunoscută.

Alexei Navalnîi, avocat şi activist anticorupţie, a fost încarcerat de mai multe ori în ultimii ani pentru organizarea unor manifestaţii anti-Kremlin.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că arestările şi încarcerările lui Navalnâi în 2012 şi în 2014 au fost motivate politic şi au reprezentat o încălcare a drepturilor omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.