Rusia intenţionează să îşi revizuiască forţele de apărare aeriană, ca să ţină cont de noua experienţă dobândită în războiul din Ucraina, şi îşi va consolida totodată apărarea aeriană, pentru a contracara aderarea Finlandei la NATO, a declarat un comandant al forţelor aerospaţiale ruse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu publicat luni în ziarul Ministerului rus al Apărării, Krasnaia Zvezda (Steaua Roşie), general-locotenentul Andrei Demin, adjunctul comandantului-şef al forţelor aerospaţiale, a declarat că forţele ruse de apărare aeriană s-au confruntat cu o serie de provocări în faţa atacurilor ucrainene.

Potrivit acestuia, Rusia a adăugat peste 50 de staţii radar mobile şi avioane de avertizare timpurie şi control A-50 care patrulează 24 de ore pe zi, în timp ce instalaţiile de rachete şi sistemele antiaeriene din regiunile de lângă Ucraina au fost consolidate.

În regiunile ucrainene aflate sub control rusesc, au fost înfiinţate unităţi de apărare aeriană pentru a apăra instalaţiile-cheie, a mai declarat Demin.

De asemenea, Rusia a accelerat producţia sistemului antidronă RLK-MC.

Reformele "sunt fără îndoială planificate şi vor fi puse în aplicare", a declarat Demin. "Scopul schimbărilor viitoare este dezvoltarea forţelor armate, care vizează îmbunătăţirea sistemului de apărare aeriană al Federaţiei Ruse", a precizat generalul.

El a declarat că Rusia îşi va consolida, de asemenea, apărarea aeriană şi ca urmare a faptului că Finlanda, care împarte o graniţă de 1.300 km cu Rusia, a aderat la NATO.

"În aceste condiţii, forţele de apărare aeriană lucrează la aspecte ce ţin de protejarea frontierei de stat din nord-vestul ţării, în conformitate cu nivelul crescut al ameninţărilor", a declarat Demin.

De când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie anul trecut, în ceea ce numeşte "o operaţiune militară specială", luptele au degenerat într-un război de artilerie crâncen, cu utilizarea pe scară largă a dronelor şi rachetelor, ceea ce pune la grea încercare apărarea aeriană atât a Rusiei, cât şi a Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.