Douăzeci de noi angajaţi au sosit la Ambasada rusă din Phenian în cadrul unei rotaţii a personalului, a anunţat joi misiunea diplomatică rusă din Coreea de Nord. Această mişcare, prima după restricţiile din pandemie, când Coreea de Nord şi-a închis complet graniţele, vine în contextul în care SUA au informaţii că liderul nord-coreean Kim Jong Un s-ar putea întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin în Rusia pentru a discuta despre o afacere cu arme, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La 7 septembrie, pe Aeroportul Internaţional Sunan din Phenian, pentru prima dată după 2019, am urat bun venit noilor noştri colegi - 20 de diplomaţi şi personal tehnic care au sosit la ambasadă în cadrul unei înnoiri a personalului", a precizat misiunea diplomatică într-un comunicat.

Aceasta precizează că pe parcursul anului trecut, 18 persoane au fost în serviciul ambasadei. "A fost foarte greu pentru noi, dar am rezistat! Cu bucuria de a primi noi întăriri, spunem: Bine aţi venit la Phenian! Mai avem mult de lucru, ţara ne stabileşte noi sarcini", afirmă misiunea diplomatică rusă într-un comunicat citat de Interfax.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Măsurile antipandemice au blocat majoritatea călătoriilor şi au determinat închiderea multor ambasade. Într-un episod rămas celebru, din februarie 2021, un grup de diplomaţi ruşi şi membri ai familiilor lor au folosit o drezină pentru a părăsi Coreea de Nord, deoarece măsurile anticoronavirus ale Phenianului au blocat majoritatea formelor de transport de pasageri peste graniţă.

Rusia ar fi acum doar a doua ambasadă despre care se ştie că i s-a permis să aibă personal nou, după ce noul ambasador al Chinei a intrat în ţară în martie, notează Reuters.

Această evoluţie are loc în contextul în care SUA au anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong Un s-ar putea întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin în Rusia pentru a discuta despre furnizarea de armament nord-coreean pentru războiului Rusiei din Ucraina.

Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a avertizat luni că negocierile între Rusia şi Coreea de Nord în legătură cu armele "avansează în mod activ", după ce ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a vizitat Phenianul în iulie, în încercarea de a-l convinge pe Kim Jong Un să vândă muniţie de artilerie Moscovei.

La rândul său, Serviciul Naţional de Informaţii al Coreei de Sud a declarat marţi că "monitorizează îndeaproape posibilitatea ca Kim Jong Un să viziteze Rusia în curând".

CITEȘTE ȘI NYT: Kim Jong Un îl va vizita pe Putin ca să discute despre furnizarea de arme pentru războiul din Ucraina

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.