Rusia încă luptă pentru controlul Bahmut şi a suferit pierderi importante. Armata ucraineană spune că este blocată într-o "luptă poziţională", în timp ce lupte aprige continuă să se desfăşoare în Bakhmut, adăugând că a reuşit să respingă forţele ruseşti după o serie de contraatacuri, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pot confirma cu siguranţă informaţia că inamicul din Bahmut a părăsit unele poziţii după unele dintre contraatacurile noastre", a declarat Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a Forţelor Armate Ucrainene, pentru un post naţional de televiziune. 
 
"Există o luptă de poziţii acolo", a spus Cherevatyi, explicând că linia frontului se schimbă în mod constant. "Uneori inamicul are un oarecare succes după o lovitură puternică de artilerie şi distrugerea infrastructurii şi poate avansa. Dar noi contraatacăm şi deseori ne recâştigăm poziţiile după ce am provocat foc asupra inamicului".
 
Cherevatyi a adăugat că, în ciuda tuturor eforturilor sale, Rusia încă nu a reuşit să captureze "complet" Bahmut. 
 
Purtătorul de cuvânt a continuat spunând că, deşi unităţile aeropurtate ale armatei ruse au întărit poziţiile din Bakhmut, forţele Wagner au continuat să fie cele care au efectuat asalturile. 
 
"Cu toate acestea, din cauza pierderilor grele, acestea au fost întărite de unităţile aeropurtate. În plus, în efortul de a captura complet Bakhmut, observăm, de asemenea, că inamicul foloseşte lunetişti din unităţile speciale şi chiar din serviciile speciale (antiterorism, de exemplu) pentru a lovi cât mai mult posibil poziţiile noastre", a declarat el.
 
Cherevatyi a declarat că forţele ruseşti trebuie să fie mai atente la utilizarea obuzelor de artilerie şi a rachetelor, dar a respins afirmaţiile fondatorului şi finanţatorului Wagner, Evgheni Prigozhin, potrivit cărora luptătorii săi ar fi fost lipsiţi de muniţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.