Rusia i-a recomandat Washington-ului, sâmbătă, să înceteze să “ameninţe” Venezuela, ţară care se confruntă cu o profundă criză politică şi socială, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Recomandăm Statelor Unite să înceteze să ameninţe Venezuela, să îi înăbuşe economia şi să o împingă către război civil încălcând în mod deschis dreptul internaţional”, se arată într-un comunicat semnat de Maria Zaharova, purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse. “Facem apel la dialog către toate forţele politice din Venezuela, care pun interesul ţării mai presus de ambiţiile lor”, a adăugat Zaharova.

Vineri, Statele Unite au criticat Rusia pentru trimiterea de militari în Venezuela.

 “Rusia a precizat clar scopul sosirii specialiştilor săi la Caracas. Nu este vorba de un contingent militar”, a reacţionat atunci Maria Zaharova.

Miercuri, Kremlinul i-a cerut lui Donald Trump să nu se amestece în relaţiile bilaterale dintre Venezuela şi Rusia.

Rusia şi Venezuela au încheiat, în 2011, un acord de cooperare militară care prevede vânzarea de armament către Caracas, finanţată de un credit din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.