Ministerul rus de Externe a introdus luni nume noi pe lista cetăţenilor americani cărora le interzice intrarea în Rusia - inclusiv al secretarului american al Trezorerei Janet Yellen - ca măsură de retorsiune în urma unor măsuri similare impuse de către Statele Unite în urma invazieiruse a Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova a publicat, la sfârşitul lui mai, o listă de 963 de personalităţi cărora le interzice sejurul pe teritoriul rus - pe care se află, între altele, numele preşedintelui american Joe Biden, al fondatorului Facebook Mark Zuckerberg şi al actorului Morgan Freeman.

Pe această nouă listă se află 61 de nume - în principal oficiali guvernamentali şi politici, dar şi patroni de mari întreprinderi mai ales din sectoarele Apărării şi energiei.

În afară de Janet Yellen, Moscova îi sancţionează pe secretarul american al Energiei Jennifer Granholm şi pe CEO-ul operatorului de sateliţi OneWeb, Neil Masterson.

Pe listă se află, de asemenea, numele CEO al Universal Pictures Peter Cramer şi al agenţiei de rating Fitch Paul Taylor.

”Şaizeci şi unu de cetăţeni americani, inclusiv conducători ai unor întreprinderimari, ai complexului militaro-industrial, unor platforme media, agenţii de rating, întreprinderi de construcţie aronautcă şi navală figurează pe listă”, anunţă Ministerul rus de Externe.

Pe de altă parte, Departamentul american al Justiţiei a dispus luni confiscarea a două avioane care-i aparţin oligarhului rus Roman Abramovici.

Potrivit departamentului, aceste avioane au fost folosite cu încălcarea sancţiunilor impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei.

Departamentul american al Justiţiei arată în documente judiciare că aceste aeronave - un Boeing 787-8 Dreamliner şi un Gulfstream G650ER - au survolat teritoriul rus în martie, încălcând reglementări americane cu privire la exporturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.