Rusia a desfăşurat recent avioane de luptă în Libia cu scopul de a susţine mercenarii ruşi pe teren, acuză marţi, într-un comunicat, armata americană (US Army), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aviaţia militară rusă furnizează probabil o susţinere aeriană apropiată şi unor tiruri ofensive ale grupării Wagner, care susţine ofensiva Armatei Naţionale Libiene (ANL) împotriva Guvernului de Uniune Naţională (GNA) recunoscut internaţional”, acuză Comandamentul Militar american în Africa (USAFRICOM).

Avioanele ruse trazitează Siria, unde culoarele lor de origine sunt camuflate, mai acuză armata americană.

ANL a mareşalului Khalifa Haftar, cel mai puternic om din estul Libiei, a lansat în aprilie 2019 o ofensivă împotriva Tripoli, capitala aflată sub controlul forţelor GNA, singurul organ executiv recunoscut de către comunitatea internaţională din 2015.

Preşedintele rus Vladimir Putin a negat în mai multe rânduri orice legătură între grupul Wagner - o organizaţie paramilitară activă pe frontul din Ucraina - şi Guvernul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.